Nové fotky a jména / New photos and names

Štěníkům je 18 dní, mají nové fotky a také jména! :-)

Určitě ne poslední snídaně :-)

Štěňátkům byly minulý čtvrtek dva týdny, dneska je jim už 18 dní. Od poslední aktualizace udělali všichni ohromný pokrok.
Všichni kolem 13. dne otevřeli oči (jako první trikolorní fenka a jako poslední pejsek), úplně otevřené oči mají všichni od pátku. Už také začínají slyšet - uši už mají skoro otevřené.
Už moc pěkně chodí a pěkně už se projevují a interagují se svým okolím, v tom mě moc překvapili. První pokusy o chůzi začaly ještě před tím, než se jim začaly rozlepovat oči, stejně tak první hry - ještě neviděli a už bylo možné pozorovat, jak okusují (ožužlávají) své sourozence nebo Koko, občas i zavrčeli - teď už vrčí docela běžně a k tomu také štěkají :-)
Jejich aktivita mě opravdu mile překvapuje, nejsou jim ani 3 týdny a už pobíhají po porodní bedně, nebo na dece, když je vyndáme, reagují na naše hlasy - úplně se k nám nahrnou :-) - začínají vrtět ocáskama... Nevím, jestli je to jinou krví, tím, že jsou lehčí, než naše štěňata obvykle bývají, nebo tím, že jsem s nimi cvičila ranou neurologickou stimulaci - nebo si jen špatně pamatuji, jak na tom byli s vývojem naše předchozí vrhy a moje srovnání je tím zkreslené...
Ve dvou týdnech byli všichni poprvé odčerveni a všichni mají ostříhané drápky.
Novinkou jsou také jména :-) :-) Ianna, Irene, Iggy, Iris, Ivy a Izzie :-) - žádanku o zápisová čísla jsme s vyplněnými jmény dnes poslali na plemennou knihu.
A co je zatím stále trochu tajemství, to je typ srsti štěňátek... Zatím je ještě docela brzy na nějaké konečné závěry, nicméně se nám zdá, že Ianna a Iggy budou pravděpodobně krátkosrstí, u ostatních se nám zatím zdá, že budou mít středně dlouhou srst - uvidíme, jak se to dále bude vyvíjet.

fenka 1 - IANNA - 1175 g
        

fenka 2 - IRENE - 1095 g

        

pejsek - IGGY - 1510 g
        

fenka 3 - IRIS - 1135 g
        

fenka 4 - IVY - 1080 g
        

fenka 5 - IZZIE - 1210 g
        

Komentáře

Oblíbené příspěvky